کد خبر 124002
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۶

برخي از عوامل و عادت‌هاي روزمره كه بخشي از زندگي عادي و هر روزه ما شده‌اند در واقع از جمله مهمترين عواملي هستند كه موذيانه و بي سرو صدا در سنين جواني به سلول‌هاي مغزي آسيب مي‌زنند و در نتيجه آن با پديده موسوم به پيري زودرس مواجه مي‌شويم و سلامت جسم و روان‌مان به طور جدي به خطر مي‌افتد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، هرچند برخي از اين رفتارها همانطور كه گفته شد در زندگي مدرن امروزي عادي به نظر مي رسند اما در واقع بدون اينكه خودمان متوجه شويم موجب تخريب سلول‌های مغز می‌شوند و به از كارافتادگي و در نهايت مرگ زودرس انسان مي‌انجامند.

بنا برگزارش سايت اينترنتي كامن هلت، برخ از اين عادتها و عوامل مضر براي مغز عبارتند از:

1.نخوردن صبحانه: افرادي كه صبحانه نمي خورند ميزان قند خونشان بيش از حد معمول افت مي كند. اين امر باعث مي شود كه مواد مغذي به ميزان كافي به مغز نرسد و سلول‌هاي مغزي تحليل بروند.

2.پرخوري: پرخوري در واقع موجب سفت شدن سرخرگ‌ها در مغز مي شود كه نتيجه آن كاهش قدرت ذهني است.

3.كشيدن سيگار: سيگار از چند جنبه بافت مغز را تحليل مي برد و از عوامل تشديد كننده خطر بروز آلزايمر است.

4.مصرف زياد مواد قندي وشيرين: مصرف زياد مواد قندي در فرآيند جذب پروتئين و مواد مغذي در بدن اختلال ايجاد مي‌كند و حاصل آن سوء تغذيه و اختلال در رشد مغز است.

5.آلودگي هوا: مغز يكي از مهمترين مصرف كنندگان اكسيژن در بدن است. استنشاق هواي آلوده سطح اكسيژن مغز را پائين مي آورد و كارآيي اين عضو حياتي را كاهش مي دهد.

6.كم خوابي: خواب از اقدامات مهم براي استراحت دادن به مغز است. كم خوابي زياد و طولاني مدت مرگ سلولهاي مغزي را تشديد مي‌كند.

7.پوشاندن سر در هنگام خواب: خوابیدن در حالتی که روی سر پوشیده باشد مانند کشیدن پتو روی سر یا صورت که باعث افزایش کربن و کمبود اکسیژن برای تنفس می‌شود، تاثير مخربي روي مغز دارد.

8.کار کشیدن از مغز در دوره بیماری: كار يا مطالعه زياد و شديد در مواقعي كه بيمارهستيد توان مغز را كاهش داده و به سلولهاي مغزي آسيب وارد مي‌كند.

9.كمبود افكار سازنده و محرك مغزي: انديشيدن بهترين شيوه براي ورزيده كردن مغز است و فقدان افكار محرك مغز مي تواند موجب تحليل رفتن بافت مغزي شود.

10. كم حرفي دائمي: صحبت کردن از روی مطالعه و نه پرحرفی‌های بیهوده و به اشتراك گذاشتن دانش و آگاهی با دیگران، باعث افزایش کارایی مغز می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس